De wereld lijkt op z’n kop te staan!

VLAK VOORDAT HET LICHT WORDT IS DE NACHT HET DONKERST!

We voelen ons onrustig, voelen dat er verandering in de lucht zit, worden overspoeld met informatie en doemscenario’s en wat we willen is controle, we willen begrijpen wat er aan de hand is, maar hoe pakken we dat aan?
Het probleem is niet dat we apathisch, lui, egoïstisch, narcistisch of materialistisch zijn, nee we zijn eigenlijk doodsbang. We hebben van alles georganiseerd, we hebben mooie spullen, een goede opleiding kortom alles waarvan we wellicht vroeger dachten erg gelukkig te worden. Buiten ons om in ons persoonlijke leven, lijkt het allemaal wel goed voor elkaar, echter de onrust, de onbestemde angst komt voort uit ons innerlijk, we lijken te verzuipen! We zijn gewend aan de moeite van het leven maar deze onrust gaat over heel wat anders. Het lijkt wel heimwee. Alsof we diep in onszelf weten dat er betere tijden voor ons aanbreken , dat we al weten hoe het zal zijn, maar tegelijkertijd snappen we er niks van. Dat is eng! We kennen het niet en uit bewuste ervaring valt niet te putten. We staan met z’n allen op de grens, aan de afgrond! En durven we te springen?

Om deze onrust te gaan begrijpen, om er vervolgens wat mee te kunnen gaan doen, gaan we boeken lezen, cursussen volgen en toch lijkt het vaak niet te lukken. We kunnen technieken leren of ontspanningsoefeningen doen, het beklijft niet. De oplossing gaat niet van buiten ons komen, het borrelt alle tijd al in ons. Tegelijkertijd lijkt het wel of we toch een speelbal zijn van een veel groter geheel. We vibreren op de golven van de aarde en dat valt niet zomaar op te lossen. Zo lijkt het!
ZO BINNEN, ZO BUITEN! Zowel in ons persoonlijke systeem als in het systeem van de hele aarde: alles werkt met elkaar samen.

Maar hoe kunnen we het dan aanpakken? Hoe krijgen we onze vingers er achter, waar halen we het inzicht dan vandaan?
We denken, dat we aan onszelf moeten sleutelen, dat we technieken moeten leren, dat we moeten veranderen. We denken niet goed genoeg te zijn. De waarheid is vele malen simpeler! In plaats van, dat we aan onszelf van alles willen veranderen kunnen we ook eens bedenken ,dat we onderdeel van de natuur zijn. Een natuur die zichzelf fantastisch regelt en ordent. Ook wij bestaan in de kern uit zo’n fantastisch mechanisme. Ons bewustzijn daarentegen heeft in de loop van de evolutie de nodige blokkades, beschermings- en overlevingsmechanismen verzameld en deze als het ware tussen onze ziele- /kernenergie en onze beleving van alledag geplaatst. We reageren voor een groot deel vanuit deze belemmeringen, deze blokkades. We denken dat we onze belemmeringen en blokkades zijn, we denken dat we onze gedachten zijn, maar we zijn zoveel meer!
We hoeven niet te veranderen, we hoeven geen technieken te leren of veel kennis te verzamelen, nee we hebben ons te richten op onze ziele-/kernenergie en die te laten groeien en de kans te geven naar buiten te komen. Te laten stralen.
En dan hebben we het over het grootste cliché aller tijden: we hebben “gewoon” los te laten. Nu kan ik je zeggen, dat is zo lijkt het, de lastigste klus ever (hoe vaak hebben we dat al niet gehoord en geprobeerd???) en tegelijkertijd zit er alles in wat je nodig hebt. Door te gaan begrijpen waar het in deze tijd om gaat, wordt loslaten steeds meer een spel, een uitdaging, dan dat het een grote ondoenlijke klus lijkt . Heb vertrouwen dat het iedereen lukt! Het grappige is, dat de frequentieverhoging van de aarde ons helpt, als je het bewust wilt gaan zien en beleven wordt het steeds gemakkelijker!

Alles wat nodig is hebben we al in ons. Het zit alleen stevig verpakt.

Wij dragen in ons de antwoorden die wij buiten onszelf zoeken.

Doordat we onszelf afgescheiden zien van de rest van de wereld hebben we een overtuiging gecreëerd waarin we onszelf vertellen op te letten wat er in de buitenwereld gebeurt, te controleren of we niet benadeeld worden en vooral te controleren of de ander niet meer heeft dan wij. We vertonen alle kenmerken van afgescheidenheid. Het grootste kenmerk van afgescheidenheid is ons ego. Ons ego wil ons vertellen, dat de buitenwereld bedreigend is, dat we ons staande zullen moeten houden in deze vreemde omgeving. Dat we voorzichtig dienen te zijn en dat we zeker veel tekort komen.
Gaan we even terug naar de natuur, dan zien we dat alles met elkaar verbonden tot grootse prestaties leidt. In de natuur valt geen afgescheidenheid te bespeuren, daar werkt alles met elkaar, door elkaar en voor elkaar ten behoeve van het grote geheel.
De mensheid onderscheidt zich in de natuur door bewustzijn. Ons bewustzijn stelt ons in staat na vele generaties en door evolutie ons leven bewust te bekijken en bewust vorm te geven.
Dit bewustzijn zorgt ook voor de creatie van het ego, dat alle ervaringen uit vorige levens doorgegeven via ons DNA en die vooral voor angst zorgen, gebruikt om onze afgescheidenheid te benadrukken . Angst gecreëerd ver voor ons huidige leven, belemmert ons in dit huidige leven.
Onze taak is nu om bewust belemmeringen, blokkades achter ons te laten. Te ONT-SPANNEN.
We hebben het niet meer nodig om beschermd te worden door ervaringen uit ver vervlogen tijden.
Onze kernenergie is helder, onze belemmeringen vertroebelen het beeld. Leren we ons ego zien als de persoonlijkheid van onze stralende kernenergie dan is angst niet meer nodig. Geven we ons ego de macht om ons telkens op onze belemmeringen te wijzen en daar vervolgens naar te gaan leven dan hebben wij uiteindelijk geen macht over ons eigen leven. Ervaringen uit vorige levens, uit bloedbanden bepalen dan eigenlijk onze leefruimte.

Nu leven we op aarde op dit moment aan het begin van de 21ste eeuw. Deze tijd heeft een aantal kenmerken. We worden geconfronteerd met een verhoging van de frequentie van de aarde. De Schumann Resonantie, ook wel de hartslag van de aarde genoemd is sinds 1980 langzaam aan het stijgen. Duizenden jaren was de hartslag van de aarde 7.83 cycli per seconde. We zitten nu in 2016 aan de 12 cycli per seconde. Deze ophoging van frequentie merken we bijvoorbeeld aan ons gevoel, te weinig tijd te hebben. Alles gaat sneller, lijkt sneller voorbij te gaan. We hebben nergens meer tijd voor! De aarde reageert erop met natuurrampen, overstromingen en chaos. Ook de zon vormt onderdeel van deze verandering. De zonnevlekken vertonen vreemde nog nooit eerder opgemerkte vormen en intensiteit. Astronomen volgen dit met uiterste nieuwsgierigheid. Ze hebben geen idee welke kant dit op zal gaan. Zonne-energie is de basis van onze energievoorziening. Onze aarde bestaat dankzij de energie van de zon. Als deze verandert heeft dat direct grote impact op onze aarde.
Deze verhoging van de frequentie heeft ook invloed op ons lichaam. Ons materiële lichaam, gewend aan lagere frequenties wordt nu uitgenodigd op een hoger niveau te gaan trillen. Sommige mensen voelen deze veranderingen duidelijk in hun lichaam. Het heeft alles met de overgang naar een hogere frequentie te maken en is slechts tijdelijk.

12 mogelijke veranderingen, merkbaar in je lichaam:

1. Lichamelijke pijn, vooral in de nek, de schouders en de rug.
Dit is het gevolg van de intense veranderingen in je DNA.

2. Gevoel van diepe innerlijke droefheid zonder aanwijsbare reden.
Je bent je verleden aan het bevrijden (verleden in de zin van zowel dit leven als ervaringen van voorouders opgeslagen in je DNA)) en dit veroorzaakt het gevoel van droefheid. Het lijkt op de ervaring te vertrekken uit een huis waar je vele jaren hebt gewoond om te verhuizen naar een nieuwe woning. Ondanks dat je graag wilt verhuizen naar je nieuwe huis is er ook droefheid om het verlaten van de herinneringen, energie en de ervaringen in het oude huis waar je zo aan gewend bent geraakt.

3. Huilen zonder aanwijsbare reden.
Hetzelfde als punt 2. Het is goed en gezond om de tranen te laten stromen. Het helpt je de oude energie in jezelf te bevrijden.

4. Plotselinge veranderingen in je werk of carrière.
Een veel voorkomend symptoom. Als jij verandert zullen de dingen om je heen ook veranderen. Maak je nu geen zorgen de ‘perfecte’ baan of carrière te vinden. Dit zal ook voorbijgaan. Jij bevindt je in een overgang en je zal een aantal keren van baan veranderen alvorens je op de plek terecht zal komen die past bij jou passie.

5. Terugtrekken uit familie relaties.
Je bent met je biologische familie verbonden door oud karma. Wanneer je uit de karmische cyclus stapt, zullen de verbindingen van deze oude relaties worden bevrijd. Het zal er op lijken dat je wegdrijft van je familie en vrienden. Dit zal eveneens voorbijgaan. Na verloop van tijd zal je een nieuwe relatie met hen aangaan, als dit passend is. Echter zal het een relatie zijn die gefundeerd is in de nieuwe energie zonder de karmische bindingen.

6. Ongewone slaappatronen.
Het is heel goed mogelijk dat je ‘s nacht tussen 2.00 en 4.00 uur wakker zal worden. Er is veel activiteit gaande in je en dat zal vaak leiden tot wakker worden om even ‘op adem te komen’ . Maak je geen zorgen. Als je niet meer in slaap kunt komen, sta dan op en ga iets doen in plaats van in bed te liggen piekeren over menselijke dingen.

7. Intense dromen.
Hieronder kunnen wellicht dromen vallen over oorlogen en gevechten, achtervolgingen en monsters. Je bent letterlijk de oude energie in jezelf tot bevrijding aan het brengen. En deze energieën uit het verleden worden vaak gesymboliseerd als oorlogen, vluchten en boemannen.

8. Lichamelijke desoriëntatie.
Soms kan je, je erg ongegrond voelen. Je zal ‘ruimtelijk worden uitgedaagd’ door het gevoel dat je beide benen niet op de grond hebt of dat je tussen twee werelden loopt. Terwijl je bewustzijn de overgang maakt in de nieuwe energie, blijft je lichaam soms achter. Breng meer tijd door in de natuur om de nieuwe energie in jezelf beter te gronden.

9. Toegenomen gesprekken met Zelf
Je zal merken dat je vaker met het Zelf praat. Opeens realiseer je dat je de laatste 30 minuten aan het babbelen bent geweest met jezelf. Er ontstaat een nieuw niveau van communiceren met jouw wezen en je merkt nog maar het topje van de ijsberg ten aanzien van deze ‘gesprekken met Zelf’. De gesprekken zullen toenemen, zullen vloeiender gaan verlopen, meer samenhangend zijn en meer inzichten geven. Je bent niet gek aan het worden, je beweegt je voort in de nieuwe energie.

10. Gevoelens van eenzaamheid, zelfs in het bijzijn van anderen.
Je kan jezelf alleen voelen en vervreemd van anderen. Je kan het verlangen voelen te willen ‘vluchten’ uit groepen en mensenmassa’s.

11. Verlies van je passie.
Je kan je volledig ongepassioneerd voelen, waarbij je weinig of geen zin hebt om iets te ondernemen. Gebruik deze tijd om ‘niet-iets’ te doen (‘do no-thing’). Ga geen gevecht met jezelf aan omdat dit ook voorbij zal gaan. Het lijkt op het opnieuw opstarten van je computer. Het is nodig om jezelf even ‘uit te zetten’ voor een korte tijd om de nieuwe geavanceerde software te installeren.

12. Een diep verlangen naar Thuis
Dit is waarschijnlijk de moeilijkste en meest uitdagende van alle symptomen. Je kunt een diep en overweldigend verlangen ervaren de planeet te verlaten en naar Thuis te gaan. Dit is geen suïcidaal gevoel. Het is niet gebaseerd op woede of frustratie. Je wilt er geen grote toestand van maken of een drama creëren voor jezelf of een ander. Een stil gedeelte van jezelf wil naar “Huis” toe .Naar een omgeving die fijn voor je voelt, waar je, je thuis voelt. Waar je kan zijn, die je in wezen allang bent zonder alle aardse belemmeringen. Zoals gezegd een eenzaam gevoel van heimwee. Dit is een teken dat je intuïtief aanvoelt dat je aan het veranderen bent. Dat je werkelijk de DNA belemmeringen aan het loslaten bent.

Doordat ons lichaam uitgenodigd wordt op een hogere frequentie te gaan meetrillen, verandert er ook veel in onze zintuigen. Ze worden gevoeliger, gaan meer waarnemen en we krijgen zo de kans om bewust ons leven en ons lichaam vanuit meerdere dimensies te gaan waarnemen, verkennen. Er gaat een wereld voor ons open. Uitvindingen zullen toenemen, we zijn tot steeds meer in staat.

Maar zoals gezegd: voordat het licht wordt, is de nacht het donkerst.
Om onze zuivere kernenergie ten volle te gaan beleven, hebben we eerst grote schoonmaak te houden en onze belemmeringen onder ogen te zien. Net als de aarde dienen ook wij onze verantwoordelijkheid te nemen en ons systeem grondig schoon te maken.
Door een beetje te gaan begrijpen, dat we wel degelijk onderdeel zijn van een groter geheel, dat we mee vibreren op de frequentie van de aarde en door in te gaan zien, dat ons leven alle mogelijkheden biedt om ons inzicht te vergroten, krijgen we de kans om onze belemmeringen aan te gaan pakken. Ze onder ogen te zien. Laten we eens kijken wat er zoal om ons heen gebeurt en wat de gebeurtenissen in ons leven ons aanreiken. Wat er in ons leven gebeurt, of het nu van grote vreugde is of van groot verdriet, het biedt ons kansen om inzicht te krijgen in ons bestaan en om zicht te krijgen op die hoogfrequente zuivere kernenergie. Inzicht in de nieuwe tijd waar we op af stevenen. En dat inzicht brengt ons de ontspanning, de rust, de vrede die we zoeken.

En grappig genoeg hoeven we er niks voor te leren, we krijgen de kans om van alles af te leren. En dat alleen door opmerkzaam te zijn. Door goed op te letten wat onze zintuigen ons melden. Leer zo jezelf echt kennen! Ons lichaam is een grote antenne.
Geef jezelf niet de schuld van mislukkingen, van gemiste kansen, alles stelt je in staat om in contact te komen met je werkelijke eigen ziele-energie. Niks gebeurt voor niks en alles komt op z’n tijd in je leven. Overal zit een inzichtmomentje in. Alles wat je meemaakt of ervaart is een spiegeling van wat er in jou speelt. Wees dus alert en slaapwandel niet door!
Heb wel mededogen met jezelf en lach om je ongeduld. Humor brengt ons altijd veel verder dan een te serieuze aanpak. Het is nogal wat om in deze tijd te leven. Alles verandert, oude waarden gelden ineens niet meer en in plaats van macht en eigenwaarde uit de buitenwereld te kunnen halen worden we nu op onszelf aangewezen! En dat lijkt allemaal zo in het donker te staan. Wat zit er dan in ons? Velen zullen denken: geen idee! Nooit gezien!

Het is echter ook een waanzinnige uitdaging. Wij staan aan het begin van een tijdperk waarin innerlijke waarden, samenwerking en duurzaamheid te boventoon gaan vormen.

Merk op: Bij het bewust worden van alles wat er in ons leven gebeurt, hebben we de neiging om ons te focussen op alles wat er “fout” gaat. Dit is een diep in ons levend overlevingsmechanisme. Het is minstens zo belangrijk om te focussen op alles wat “goed” gaat. Dankbaarheid over de prachtige dingen in je leven! Als je dan naast opmerkzaam zijn en accepteren dat zaken in je leven gaan zoals ze gaan, toch wat actiefs wilt doen Focus dan op alles wat moeiteloos in je leven verlopen is en verloopt. Focus op alle mooie dingen die er om je heen zijn. Wat je aandacht geeft groeit!
Die heb jezelf in resonantie met je ziele/kernenergie aangetrokken. Alles is magnetisme! Soort zoekt soort, frequentie zoekt gelijke frequentie! Eigen creatie!
Geef daar de komende tijd eens aandacht aan! Toeval bestaat niet!

In de toekomst zal onze definitie van rijkdom verschuiven van materiële- naar geestelijke rijkdom.
Rijkdom in de toekomst zal geestelijke rijkdom zijn. Geestelijke rijkdom is: Ken jezelf! Wie ben jij en waar kan jij het verschil maken? Materiele rijkdom heeft ons het geluk en de vrede niet gebracht. Daar worden we ons bewust van!