Deze sprookjesachtige vraag stellen wij ons veel vaker dan we denken. We zijn namelijk telkens bezig ons te vergelijken met anderen. Dat vergelijken wordt concurreren als de vergelijking in ons nadeel uitvalt. Waar strijd je tegen?

Volgens een kosmische wet trekt gelijke frequentie als een magneet gelijke frequentie aan( soort zoekt soort). Vaak zeggen we: Wat je geeft/uitzendt krijg je terug. Wat we ervaren van andere mensen is een projectie van onze eigen uitgezonden energie. De ander is een perfecte spiegel voor je. Door de ander ervaar je dus gewoon jezelf. Wil je jezelf echt leren kennen, kijk dan goed om je heen en wordt je bewust van je oordeel over anderen en de reactie van anderen op jou. Ga je concurreren omdat het beeld niet bevalt, dan concurreer je dus lekker met jezelf. Wil je graag dun zijn, zie je overal dunne mensen. Zie je vooral dunnere mensen, dan ga je de concurrentie aan. Je moet dus harder trainen, beter je best doen. Je moet aan je eigen uitgezonden wens (oordeel)voldoen. Jaloezie is niet meer dan een onuitgesproken wens of verlangen.

Erger je je aan bepaalde mensen, dan zal het zeker zo zijn, dat je die eigenschap zelf ook hebt terwijl je die liever niet hebt. Je bent er tegen aan het strijden anders zou je, je niet ergeren. Bijvoorbeeld; jij vindt tante een draak van een mens, je ergert je dood aan haar, terwijl een ander familielid vooral om haar moet lachen of haar een lieve vrouw vindt.

Jouw ergernis is een interne strijd en heeft niet eens zoveel met die ander te maken. Betrek dit eens op al je (voor)oordelen. Alles wat we in de buitenwereld bij een ander zien , speelt dus in ons zelf. Anders zouden we het niet eens opmerken. Frequentie trekt namelijk zelfde frequentie aan.

Dus…………….wat denk je eigenlijk? En wat voor effect heeft jouw denken? Tegen wie of wat ben je aan het strijden?

DENKERTJE: Kijk aan de kersttafel eens om je heen, wordt je bewust van je (voor)oordelen en bedenk dat die eigenschappen die jou opvallen, waar je blij van wordt of waar je, je aan ergert, ook die van jou zijn. Klop jezelf dus ook eens flink op de schouder als je fijne mensen ontmoet! Die energie heb jij dus ook! Je hebt ze zelf naar je toe getoverd! Soort zoekt soort! Dat is geen toeval, het is een kosmische wet!

Ik wens iedereen liefdevolle Feestdagen en ……………lach ook eens hard om jezelf!